Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului din Valenii de Munte, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Valenii de Munte, Romania precum: adresa Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului, cum ajung la Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului, program Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului, preturi Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului, poze Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului, localizare pe harta Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului si alte detalii Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului.

  • Locatie: Valenii de Munte, Prahova, Romania

Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajului este situat in localitatea Valenii de Munte si evoca lumea rurala din aceasta zona, printr-o expozitie detaliata ce prezinta casele taranesti.

Prima sala a muzeului cuprinde piese legate de ocupatiile de baza ale locuitorilor de pe Valea Teleajului, precum prelucrarea lemnului si pastoritului. Se pune accent pe obtinerea si prelucrarea fibrelor textile premergatoare tesutului, importanta activitate a locuitorilor zonei. Covoarele muntenesti si stergarele impodobesc expozitia, alaturi de lazile de zestre, masa-tron, scaunele, ornamentate in detaliu si lucrate din fag.

Urmatoarea sala expune interiorul unei case taranesti, prelucrarea fructelor si piese de port popular din zona Valenilor de Munte.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Valenii de Munte, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Valenii de Munte