Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Arheologic din Cecina, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cecina, Italia precum: adresa Muzeul Arheologic, cum ajung la Muzeul Arheologic, program Muzeul Arheologic, preturi Muzeul Arheologic, poze Muzeul Arheologic, localizare pe harta Muzeul Arheologic si alte detalii Muzeul Arheologic.

  • Locatie: Cecina, Toscana, Italia
  • Adresa: Cinnquantina, Vila Guerrazzi
  • Telefon: 00390586680145
  • Program: Mar-Dum 09:00-12:00, 17:00-21:00

Muzeul Arheologic din Cecina se afla in Vila Guerrazzi, fosta ferma La Cinquantina, Cecina. Muzeul a fost inaugurat in august 2003 si expune, in 11 sali, artefacte descoperite pe coata etrusca, Val di Cecina.

In muzeu se gasesc si artefacte imprumutate de la Muzeul de Arheologie din Florenta, Muzeul Guarnacci din Volterra si Colectia Chiellini din Livorno. In muzeu se recreaza istoria zonei ce se intinde pana la mare, pe coasta etrusca, de la Volterra la Piombino, din epoca paleolitica pana in epoca romana (sec 8-6 i.Hr.). Se pot vedea aici asezari din epoca bronzului, necropole din epoca fierului, ambarcatiuni, activitati comerciale din localitatile Volterra (Badia nebuloasa), Casale Maritime (necropola, palat), Belora (bijuterii), Montescudaio (urna funerara), Casaglia, Guardistallo, Bibbona, Cecina si Castagneto Carducci.

Sunt expuse artefacte romane din zona (cuptoare, amfore pentru transportul vinului) si epave. De asemenea, sunt expuse obiecte din alte regiuni ale Italiei, fie donate, fie achizitionate de pe piata de antichitati. In muzeu exista vitrine care expun ceramica greaca si italiana, arme, ornamente de bronz, cum ar fi brose, coliere si curele.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cecina, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Arheologic?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.