Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara din Bumbesti Jiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bumbesti Jiu, Romania precum: adresa Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara, cum ajung la Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara, program Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara, preturi Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara, poze Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara, localizare pe harta Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara si alte detalii Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara.

  • Locatie: Bumbesti Jiu, Gorj, Romania

Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara se afla in orasul Bumbesti Jiu si a fost infiintat in anul 1946. Aici este prezenta sectia de etnografie a Muzeului Judetean Gorj si dispune de un parc de 1,5 hectare.

Muzeul cuprinde monumente de arhitectura si tehnica populara din Gorj: cula Cornoiu, biserica din zid Sfantul Ioan Botezatorul (1820), constructii taranesti din lemn (case, pivnite, patule, instalatii tehnice populare din secolele XVIII-XIX) cu mobilier taranesc, piese de port, tesaturi, unelte, ceramica, crestaturi in lemn.

Patrimoniul mai cuprinde zeci de case taranesti, unele vechi de 2-3 secole, mori de apa, pive, uleiernite si alte constructii utilitare din gospodariile rurale au fost demontate si aduse din satele din jur sau din spatiul Gorjului si apoi remontate la Curtisoara.

Din anul 2002 aici a fost stramutat Complexul Gheorghe Tattarescu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bumbesti Jiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Arhitecturii Populare Gorjenesti de la Curtisoara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.