Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Avrig din Avrig, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Avrig, Romania precum: adresa Muzeul Avrig, cum ajung la Muzeul Avrig, program Muzeul Avrig, preturi Muzeul Avrig, poze Muzeul Avrig, localizare pe harta Muzeul Avrig si alte detalii Muzeul Avrig.

  • Locatie: Avrig, Sibiu, Romania

Muzeul din Avrig este situat pe strada Gheorghe Lazar, nr 3, intr-o cladire cu trei camere si o sala de expozitii. Cele trei camere au fost contruite ulterior deschiderii muzeului, in anul 2003.

Prima incapere este dedicata iluministului roman Gheorghe Lazar (1779 – 1823), considerat fondatorul invatamantului in limba nationala din Tara Romaneasca (in 1818 a infiinţat in Bucuresti prima şcoala cu predare in limba romana, Scoala de la Sfantul Sava ).

Exponatele din aceasta camera sunt constituite din: fotografii ale documentelor care atesta nasterea si moartea lui Gheorghe Lazar, perioadele de scolarizare, fotografii ale unor clădiri in care a locuit, precum si ale unor colaboratori sau continuatori ai sai; documente originale – pagini de inceput ale celor trei manuale elaborate de Gheorghe Lazar (Aritmetica matematiceasca, Trigonometria cea dreapta si Gramatica); publicatii, medalii jubiliare.

A doua incapere cuprinde obiecte de arta populara specifice zonei Avrigului, port popular si obiecte casnice si din sticla, Avrigul fiind cunoscut si prin articole de sticlarie.

A treia incapere adaposteste un interior specific Avrigului.

Sala de expozitii cuprinde, periodic, expoziţia Taberei de pictura, care se organizează la Avrig la interval de doi ani, precum si alte expoziţii ocazionale (mestesuguri traditionale, arta populara, pictura, sticlarie artizanala).

Contact:

Telefon: 0740120970


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Avrig, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Avrig?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ferma Brandusa
Avrig, Sibiu

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ferma Brandusa

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.