Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Banatului Montan din Resita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Resita, Romania precum: adresa Muzeul Banatului Montan, cum ajung la Muzeul Banatului Montan, program Muzeul Banatului Montan, preturi Muzeul Banatului Montan, poze Muzeul Banatului Montan, localizare pe harta Muzeul Banatului Montan si alte detalii Muzeul Banatului Montan.

  • Locatie: Resita, Caras-Severin, Romania

Muzeul Banatului Montan Resita este situat pe Bvld. Republicii 10, Resita, judetul Caras-Severin. Muzeul detine in momentul actual un numar de 76000 de piese: colectia de arheologie cu cele circa 52000 piese, ocupa cea mai importanta pondere din patrimoniul muzeal; colectia de piese apartinand perioadei romane si romane tarzii s-a constituit in urma cercetarii din castrele de la Varadia, Berzovia si Gornea; colectia de arta minora medievala cuprinde un numar de 250 piese reprezentand bratari din sticla din secolul XII-XIII, bratari torsadate din aceeasi perioada, piese de la diademe, margele; colectia numismatica cuprinde un numar de 11000 monede romane si medievale; colectia de istorie a tehnicii (sec XVIII-XX) cu cele 700 piese ilustreaza aspecte din istoria industriala a Banatului din secolele XVIII-XIX.

Colectiile constituite in cele patru decenii de existenta provin din cercetarile arheologice, din achizitii, donatii si din descoperiri intamplatoare. De o valoare documentara exceptionala sunt uneltele, vagonul de mina, lampile de mina de diverse tipuri, instalatiile simple de aeraj din mina colectate in decursul anilor.

Muzeul cuprinde si 587 piese etnografice ce ilustreaza portul popular din zona Clisurii a Oravitei, din Depresiunea Almajului si in preajma Semenicului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Resita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Banatului Montan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.