Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Basilio Cascella din Pescara, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pescara, Italia precum: adresa Muzeul Basilio Cascella, cum ajung la Muzeul Basilio Cascella, program Muzeul Basilio Cascella, preturi Muzeul Basilio Cascella, poze Muzeul Basilio Cascella, localizare pe harta Muzeul Basilio Cascella si alte detalii Muzeul Basilio Cascella.

  • Locatie: Pescara, Abruzzo, Italia

Muzeul Basilio Cascella din Pescara este adapostit in fosta tipografie (fabrica chromolithographica) care a apartinut acestuia si ulterior mostenitorilor sai. Activitatile sale creative sunt numeroase: el a fost un litograf, pictor, artist grafic, ceramist, ilustrator si fotograf.

Basilio Cascella (1860-1950) a creat in laboratorul tipografiei sale, incepand cu anul 1895, impreuna cu cei trei copii ai sai, o productie artistica extrem de variata, de la pictura pe panza, pictura pe ceramica, pana la litografie si fotografie. Familia Cascella a donat municipalitatii Pescara imobilul tipografiei si colectiile create si colectate.

Muzeul prezinta, in 12 sali, mai mult de 500 de opere de arta create de Basilio Cascella, fiii sai Tomasso, Michele si Joachim, nepotii Andrea si Pietro si ceilalti mostenitori ai acestei mari dinastii care are cinci generatii de artisti. De o importanta deosebita sunt uleiurile si placile ceramice pictate de Basilio, panze mari executate de Tomasso, picturi executate de Michele, seria ceramica pictata de Joachim, sculpturile lui Andrea si ale lui Pietro.

Muzeul pastreaza copii ale ’L’Illustration Abruzzese’ si ‘The Great Ilustration’ – reviste de arta, produse in fabrica intre anii 1899-1915 si o serie intreaga de carti postale litografice cu subiecte traditionale din Abruzzo. In interiorul muzeului exista o biblioteca cu volume tematice cu privire la arta si istoria culturala a Pescarei si un atelier educativ pentru proiecte de mass-media in institutiile prescolare, primare si secundare, expozitii temporare pe teme legate de continutul muzeului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pescara, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Basilio Cascella?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Muzeul expune in douasprezece sali opere de arta (ceramica,pictura,sculptura),create de cinci generatii de artisti din familia Basilio Cascella din Pescara

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.