Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Bastionul Tesatorilor din Brasov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brasov, Romania precum: adresa Muzeul Bastionul Tesatorilor, cum ajung la Muzeul Bastionul Tesatorilor, program Muzeul Bastionul Tesatorilor, preturi Muzeul Bastionul Tesatorilor, poze Muzeul Bastionul Tesatorilor, localizare pe harta Muzeul Bastionul Tesatorilor si alte detalii Muzeul Bastionul Tesatorilor.

  • Locatie: Brasov, Brasov, Romania

Situat in coltul nord – vestic al Cetatii Brasovului, Bastionul Tesatorilor a fost ridicat in doua etape, intre 1421 – 1436 si 1570 – 1573. Primei perioade ii apartine nivelul corespunzator primelor doua galerii de lupta, la care se adauga nivelul galeriilor superioare.

Bastionul are un plan hexagonal cu o suprafata de 1.616 m2, inconjurat de ziduri cu o grosime de 4,30 m la baza, strapunse cu guri de smoala si de tragere. In colturile dinspre Tampa au fost ridicate doua turnuri de garda in plan patrat, iar accesul interior se face ape sub turnul portii, printr-un culoar boltit.

Bastionul a fost refacut si consolidat in anul 1750, data marcata pe turnul de nord-est. In anul 1800, in incinta bastionului se ridica doua incaperi destinate festivitatilor breslei tesatorilor, iar in anul 1807 se construieste casuta din fata intrarii.

Intre timp bastionul isi pierduse functia de aparare, ramanand o vreme doar sediu de breasla, mai apoi capatand diferite intrebuintari, pana in anul 1950, cand a fost construit intr-un interesant si unic muzeu.

Acesta adaposteste o expozitie permanenta numita "Cetatea Brasovului si fortificatiile din tara Barsei&quot, precum si o colectie de arme medievale, o macheta a cetatii Brasov de la sfarsitul secolului al XV-lea etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brasov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Bastionul Tesatorilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Una din forticiatiile Cetatii Brasovului cu rol de aparare., una din cele mai impunatoate dintre bastioanele Brasovului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ambient
Brasov, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.