Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Benaki din Atena, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atena, Grecia precum: adresa Muzeul Benaki, cum ajung la Muzeul Benaki, program Muzeul Benaki, preturi Muzeul Benaki, poze Muzeul Benaki, localizare pe harta Muzeul Benaki si alte detalii Muzeul Benaki.

  • Locatie: Atena, Attica, Grecia
  • Adresa: Koumbari 1 colt cu Vasilissis Sofias
  • Transport - metrou: Syntagma
  • Website: www.benaki.gr
  • Telefon: 210 367 1000
  • Pret: intrare €6
  • Program: 9am-5pm Lun, Mie, Vin & Sam, 9am-miezul noptii Joi, 9am-3pm Dum

Muzeul Benaki din Atena se bazeaza pe bogata colectie privata a lui Antonios Benaki, care a trait in Cairo si a colectionat comori grecesti, turcesti si chinezesti. De un interes aparte se bucura bijuteriile din aur grecesti, majoritatea din Thessalia. Motivele preferate sunt Afrodita si Eros, precum si Nodul lui Heracles.

Exista si o colectie interesanta de bijuterii din perioadele bizantina si post-bizantina. Unele piese de bijuterie si medalioane de aur par sa provina din atelierele venetiene. Obiectele de cult din argint afisate sunt in special din Macedonia. Trebuie mentionate si exponatele din perioada crestina timpurie a Egiptului, in special robele Coptic. Aici gasim si un numar de icoane bizantine si post-bizantine, printre care o reprezentare din secolul 14 a lui Abraham, o imagine din secolul 15 a lui Demetrius si alta facuta de El Greco (Domenikos Theotokopulos) care-i infatiseaza pe Magi.

De asemenea, sunt expuse lucrari de ceramica din Asia Mica. Cele mai impresionante sunt vasele si sculpturile chinezesti din timpul dinastiei Tang. Obiecte de artizanat, printre care costume si sculpturi, din mai multe provincii grecesti sunt expuse la subsolul cladirii; acolo se afla si o copie a unei camere de primire din casa unui nobil din Kozani din secolul 18.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atena, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Benaki?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.