Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Bizantin din Atena, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atena, Grecia precum: adresa Muzeul Bizantin, cum ajung la Muzeul Bizantin, program Muzeul Bizantin, preturi Muzeul Bizantin, poze Muzeul Bizantin, localizare pe harta Muzeul Bizantin si alte detalii Muzeul Bizantin.

  • Locatie: Atena, Attica, Grecia
  • Adresa: Leoforos Vasilissis Sofias 22
  • Transport - metrou: Syntagma
  • Website: www.culture.gr
  • Telefon: 210 721 1027
  • Pret: adult/redus €4/2
  • Program: 8.30am-7pm Mar-Dum Mai-Sep, 8.30am-3pm Oct-Apr

O colectie valoroasa de arta bizantina din Grecia si Asia Mica se afla la Muzeul Bizantin din Atena, un palat construit in 1840 de catre Kleanthes pentru excentrica ducesa de Piacenza, sotia lui Charles-Francois Lebrun, care a fost facut duce de Piacenza de catre Napoleon. In curte intalnim fragmente arhitecturale din bazilici crestine si biserici bizantine timpurii (secolele 5-15) si o reproducere a unei fantani pictata cu mozaicuri de la manastirea Dafni.

Camerele de la parterul cladirii principale ilustreaza evolutia interiorului bisericii. In camera 1 se afla o reconstructie la scara redusa a unei bazilici crestine timpurii, cu templonul care separa altarul (in care se afla si scaunele clerului) de restul bisericii. In camera 3 intalnim o biserica bizantina tipica (secolele 9-11) in forma de cruce, cu un vultur sculptat pe podea. In camera 4 vedem un exemplu de biserica post-bizantina (secolele 17-18) cu un iconostas sculptat si aurit. La etajul superior se gasesc obiecte de interes precum: numeroase icoane, printre care cateva opere de arta ale scolii cretane post-bizantine; carti evenghelice si documente istorice; bijuterii de aur din Lesbos; ustensile liturgice si vestminte (notabil fiind un epitaf din secolul 14 din Salonic – un giulgiu brodat folosit in reprezentarea Sfantului Mormant in Vinerea Mare); picturi murale din Oropos.

Aripa stanga a Muzeului Bizantin contine o vasta colectie de icoane. In camera 1 gasim o serie de icoane despre viata, patimile si invierea lui Hristos; Sfanta Treime;viata Maicii Domnului; diferiti sfinti. In camera 2 intalnim icoane din secolele 16 si 17, printre care Sf. Anthony, Panayia Kardiotissa, Sf. Ioan Evanghelistul si Sf. Elefterie. La capatul camerei se afla un altar si un iconostas. In camera 4 sunt gazduite icoane din secolele 17 si 18. Aripa dreapta a muzeului contine icoane din epoca bizantina tarzie si post-bizantina (secolele 13-16). Chiar vizavi de intrare se afla o icoana din secolul 12 a Maicii Domnului, iar langa ea o versiune revopsita in secolul 17.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atena, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Bizantin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.