Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Boijmans van Beuningen din Rotterdam, Olanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rotterdam, Olanda precum: adresa Muzeul Boijmans van Beuningen, cum ajung la Muzeul Boijmans van Beuningen, program Muzeul Boijmans van Beuningen, preturi Muzeul Boijmans van Beuningen, poze Muzeul Boijmans van Beuningen, localizare pe harta Muzeul Boijmans van Beuningen si alte detalii Muzeul Boijmans van Beuningen.

  • Locatie: Rotterdam, Zuid-Holland, Olanda
  • Adresa: Museumpark 18-20
  • Transport - tramvai: 7, 4
  • Transport - metrou: 4
  • Transport - autobuz: 32
  • Website: www.boijmans.nl
  • Telefon: 010 441 94 00
  • Pret: adult/copil: €9/gratuit; Mie gratuit
  • Program: 11am-5pm Mar-Dum

Situat la 1 km sud de Gara Centrala, o cladire ridicata in anul 1935 gazduieste celebrul Muzeu Boijmans Van Beuningen, cu o colectie magnifica de picturi, sculpturi, arta aplicata si decorativa (inclusiv majolica persana, spaniola, italiana si olandeza, portelan, sticla, argint, cositor, dantela si mobila), desene si fotografii.

Acesta este unul dintre cele mai mari muzee din Olanda, cu colectiile sale – amenajate initial de F. J. O. Bojimans (d. 1847) si de atunci mult mai extinse – expuse in camere moderne luminoase. Pictorii secolelor 14-16 sunt deosebit de bine reprezentati, cu lucrari de Hubert si Jan van Eyck, Geertgen tot St Jans, Maestrul din Aix, Maestrul ‘Fecioarei intre Fecioare’, Hieronymus Bosch, Hans Memling, Quentin Matsys, Lucas ven Leyden, Jan van Scorel si Pieter Bruegel cel Batran. Secolul al 17-lea este reprezentat de Pieter Saenredam, Frans Hals, Rembrant (Inclusiv un portret al fiului sau Titus), Carel Fabritius, Jan Steen si Rubens (26 de opere); de asemenea, peisaje de Hercules Seghers, Philips Koninck, Jacob van Ruisdael si Hobbema.

Printre pictorii italieni ai secolelor 15-18 se regasesc Vincenzo Foppa, Giambattista Moroni, Titian (‘Baiatul cu caini’), Tintoretto, Veronese, Guardi si Tiepolo (‘Golgota’). Printre pictorii francezi ai secolului al 18-lea sunt inclusi Watteau, Chardin, Boucher, Nicolas Lancret, J. Pater si Hubert Robert, iar din secolul al 19-lea fac parte Daudier, Boudin, Monet, Pissarro, Signac si Gauguin. De asemenea, exista o serie de picturi realizate de Van Gogh.

Printre pictorii contemporani, reprezentanti sunt Picasso, Matisse, Chagall, Kandinsky, Franz Marc, Ensor, Tygat, Permeke, Rik Wouters si Kees van Dongen. Colectia D.G. van Beuningen de 104 picturi si 27 de sculpturi, achizitionate in anul 1958, cuprinde lucrari de Hubert si Jan van Eyck (‘Trei Marii la Mormantul lui Hristos’) si Pieter Bruegel cel Batran (‘Turnul Babel’).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rotterdam, Olanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Boijmans van Beuningen?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Muzeul Boijmans -Van Beuningen este cel mai mare muzeu din Rotterdam. O vizită aici face o zi extraordinară, de la descoperirea colecției sale artistice remarcabile, care prezintă lucrări ale unor artiști diferiți precum Brueghel, Rembrandt, Monet, Van Gogh, Kandinsky și Magritte, care se plimbă prin parcul care înconjoara muzeul și explorează numeroasele sale zone .
Muzeul Boijmans Van Beuningen a fost fondat în 1849, când avocatul și colecționarul de artă Frans Jacob Otto Boijmans,care și-a donat colecția orașului Rotterdam. Puțin mai mult de o sută de ani mai târziu, a fost adăugată faimoasa colecție a industriașului Daniël George van Beuningen. Clădirea muzeului, deschisă în 1935 și concepută special pentru a găzdui colecția Boijmans, rămâne un punct de reper pentru Rotterdam. Turnul său distinctiv este o caracteristică familiară a orizontului orașului până în prezent.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de un an

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.