Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Bruckental din Sibiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sibiu, Romania precum: adresa Muzeul Bruckental, cum ajung la Muzeul Bruckental, program Muzeul Bruckental, preturi Muzeul Bruckental, poze Muzeul Bruckental, localizare pe harta Muzeul Bruckental si alte detalii Muzeul Bruckental.

  • Locatie: Sibiu, Sibiu, Romania

Colectiile initiale ale baronului von Brukenthal constand din pinacoteca si cabinet de stampe, biblioteca si colectie numismatica au luat nastere, in principal, in intervalul 1759-1774, perioada petrecuta, cu precadere, de acesta la Curtea Imperiala de la Viena.

Dupa revenirea sa la Sibiu, in calitate de Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787), baronul si-a adus si colectiile, iar Calendarul lui Hochmeister pe anul 1790 mentioneaza printre atractiile orasului, pinacoteca, formata din 800 de tablouri si dispusa in 13 sali ale Palatului Brukenthal.

Pe parcursul timpului colectiile s-au imbogatit atat prin achizitii, cat si prin donatii. In acest moment, la etajele I si II ale Palatului Brukenthal – devenit un veritabil Muzeu de Arta – se afla exponate din Galeria de Arta Nationala.

Palatul gazduieste si Biblioteca Brukenthal, care are, in acest moment, aproape 300.000 unitati de biblioteca (manuscrise, incunabule, carte straina rara, carte romaneasca veche, transilvanice, carte curenta si reviste de specialitate).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sibiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Bruckental?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Merita pretul piperat pentru o vizita care iti consuma cel putil doua ore dar nu faceti ca mine: am mai venit odata caci lunea este inchis!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

De aceasta data am si vizitat muzeul care te impresioneaza cu 2 colectii de pictura romaneasca si europeana fantastice si un lapidariu superb!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.