Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Ceramicii din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Muzeul Ceramicii, cum ajung la Muzeul Ceramicii, program Muzeul Ceramicii, preturi Muzeul Ceramicii, poze Muzeul Ceramicii, localizare pe harta Muzeul Ceramicii si alte detalii Muzeul Ceramicii.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Muzeul Cinili (Ceramicii) din Istanbul este gazduit de o cladire din anul 1472 aflata in acelasi complex cu Muzeul de Arheologie si gazduieste cea mai importanta colectie de ceramica din Turcia. Muzeul expune colectii din ceramica de Iznik si Kütahya, peretii interiori si exteriori ai cladirii fiind decorati cu placi din aceeasi ceramica.

Pavilionul a fost construit in timpul domniei lui Mehmet al II-lea, are influente persane si un plan cruciform. Dispune de un dom deasupra spatiului central si incaperi dispuse in forma de cruce iar verandele au coloane si balcoane. Sultanul Murat III a construit o fantana cu un bazin intr-o camera a pavilionului, in anul 1590. Pavilionul a fost folosit ca Muzeu Imperial intre anii 1874-1891 si a fost deschis pentru public in anul 1953 ca Muzeul de ceramica turceasca.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Ceramicii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Muzeul Ceramicii sau Pavilionul cu Faianta ( Cinili Kosk) a fost construit in 1472 de catre Sultanul Mehmet Cuceritorul. Arhitectura pavilionului apartine curentului selciugid. In muzeu sunt expuse exemplare de faianta ( faianta Kutahya) si ceramica ( ceramica de Damasc, ceramica de Canakkale etc.). Printre cele mai frumoase exponate se numara faianta in forma de stea si in forma de cruce, farfurii de culoare albastru-alb sau turcoaz, carafe, mihrabul din sec. al XIII-lea, ibrice etc. Este interesant pentru ca nu gasesti peste tot asa ceva. Merita sa-l vizitati.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.