Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Chihlimbarului din Colti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Colti, Romania precum: adresa Muzeul Chihlimbarului, cum ajung la Muzeul Chihlimbarului, program Muzeul Chihlimbarului, preturi Muzeul Chihlimbarului, poze Muzeul Chihlimbarului, localizare pe harta Muzeul Chihlimbarului si alte detalii Muzeul Chihlimbarului.

  • Locatie: Colti, Buzau, Romania

Muzeul Chihlimbarului a fost infiintat in anul 1979 in localitatea buzoiana Colti si functioneaza intr-o casa construita in stil popular intre 1973-1974.

Muzeul se intinde pe o suprafata de 2,52 ha si adaposteste un bogat material iconografic, unelte, instrumente, mostre de chihlimbar, obiecte de etnografie si arta populara, unice in Romania si extrem de rare in lume.

Chihlimbarul de la Colti a devenit cunoscut datorita dimensiunilor exponatelor si a varietatii coloristice (de la negru-opac la negru-verde, negru-galben, maron sidefat etc.).

Cea mai valoroasa piesa a muzeului este un exponat de chihlimbir de 1,857 kg (romanit), fiind al doilea ca marime din lume.

Cai de acces: DN 10 (Buzau-Brasov), Dc 60 (Patarlagele-Panatau), Dc70 (Panatau-Sibiciu de Sus), Dc69 (Sibiciu de Sus-Colti).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Colti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Chihlimbarului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Am fost aici acum multi ani intr-o excursie scolara organizata in scoala generala.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.