Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Cinegetic din Posada, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Posada, Romania precum: adresa Muzeul Cinegetic, cum ajung la Muzeul Cinegetic, program Muzeul Cinegetic, preturi Muzeul Cinegetic, poze Muzeul Cinegetic, localizare pe harta Muzeul Cinegetic si alte detalii Muzeul Cinegetic.

  • Locatie: Posada, Prahova, Romania

Muzeul cinegetic Posada reprezinta o sectie a Muzeului Peles, din data de 20 noiembrie 1996, cand a fost inaugurat. Este de o importanta deosebita pentru patrimoniul muzeal al tarii noastre, expunand o colectie valoroasa de trofee, medaliate in tara si peste hotare. Muzeul este destinat vanatorii, prezentand potentialul cinegetic al Carpatilor Romanesti.

Exemplare (impaiate) ale diferitelor specii de animale sunt infatisate in mediul lor natural, prin intermediul dioramelor; harti speciale prezinta aria de repartitie a fiecarei specii, iar in unele cazuri si toponimele derivate din numele lor popular, pe teritoriul Romaniei; de asemenea, prin intermediul hartilor sunt infatisate locurile unde s-au gasit fosile apartinand stramosilor speciilor respective; sunt expuse si stemele judetelor Romaniei (15 la numar) in care sunt figurate specii cinegetice.

La intrare sunt expusi bourul si zimbrul, specii disparute din mediul natural, azi mai pastrandu-se numai in rezervatii. In continuare ne este prezentata capra neagra, care este cel mai vechi trofeu din muzeu, precum si alte trofee ce au obtinut medalia de aur la competitii internationale. Alte exponate sunt: rasul, mistretul, lupul si ursul brun, capriorul, cerbul lopatar etc.

Muzeul a fost amenajat astfel incat sa redea cadrele naturale ale animalelor, de asemenea este mobilat cu piese de epoca, sticlarie si cristaluri pretioase. Alaturi de acestea pot fi admirate vase din ceramica din Austria, Germania, China etc, precum si covoare, tablouri, tapiserii deosebite, toate sugerand pasiunea pentru vanatorit. Apoi, este expusa o serie de arme de vanatoare, pusti si cutite frumos prelucrate, carabine, sabii din anul 1600 etc. In alta incapere sunt afisate obiecte personale ale scriitorului Mihail Sadoveanu, pasionat de vanatoare.

In penultima incapere este redat un cadru natural din Delta Dunarii si fotografii ce infatiseaza pescari. Seria exponatelor se incheie cu pasari rapitoare si de interes cinegetic: bufnita, dropia, corbul, cocosul de munte si unele pasari de apa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Posada, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Cinegetic?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Riviera
Sinaia, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Riviera

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.