Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Deva, Romania precum: adresa Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, cum ajung la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, program Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, preturi Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, poze Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, localizare pe harta Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane si alte detalii Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane.

  • Locatie: Deva, Hunedoara, Romania

Bazele Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane au fost puse in 1880 de catre Societatea de Istorie si Arheologie a judetului Hunedoara. Primele sectii infiintate in 1882 au fost cele de arheologie si etnografie. Pana in 1938 muzeul a avut sediul pe strada Regele Carol II (actualul Bulevard 22 Decembrie). Din 1938, muzeul s-a instalat in salile Palatului Magna Curia, iar din 1966 si 1987 s-a extins in alte doua cladiri din zona parcului orasului.

In prezent functioneaza sub denumirea de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, in componenta sa intrand sectiile de istorie si arheologie, stiintele naturale si arta din Deva si muzeele din localitatile Sarmizegetusa Orastie, Aurel Vlaicu, Brad, Crisan si Complexul Tebea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Deva, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.