Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Conacul Bellu din Urlati, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Urlati, Romania precum: adresa Muzeul Conacul Bellu, cum ajung la Muzeul Conacul Bellu, program Muzeul Conacul Bellu, preturi Muzeul Conacul Bellu, poze Muzeul Conacul Bellu, localizare pe harta Muzeul Conacul Bellu si alte detalii Muzeul Conacul Bellu.

  • Locatie: Urlati, Prahova, Romania

Muzeul Conacul Bellu este adapostit de o cladire impresionanta, adevarat monument de istorie si arhitectura, fiind construita in stil vechi romanesc. Aceasta a apartinut Complexului Bellu, baronului Alexandru Bellu (cunoscut artist-fotograf si om de cultura), datand de la jumatatea secolului al XIX-lea. Situat intr-un cadru feeric, conacul impresioneaza prin arhitectura deosebita si, in special, prin patrimoniul mixt de arta plastic si decorativa, etnografie (ceramic, tesaturi, unelte, covoare romanesti din sec. al XIX-lea, coloane, capiteluri, ferestre sculptate din piatra, carti rare din editii de lux, picture , mobilier in stilul diverselor epoci, arme, icoane etc.

In anul 1926, familia Bellu a donat Academiei Romane complexul de cladiri aflat la Urlati, urmand ca in anul 1953 complexul sa intre in patrimoniul muzeal. In anul 1990, conacul a devenit o sectie a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Urlati, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Conacul Bellu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.