Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Covoarelor din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Muzeul Covoarelor, cum ajung la Muzeul Covoarelor, program Muzeul Covoarelor, preturi Muzeul Covoarelor, poze Muzeul Covoarelor, localizare pe harta Muzeul Covoarelor si alte detalii Muzeul Covoarelor.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Muzeul Covoarelor sau Hali Muzesi se afla localizat in cantina pentru saraci a imaretului Hagia Sofia. Constructia dateaza din timpul domniei lui Sultan Mahmud I si muzeul s-a deschis din anul 2010. Colectiile de covoare din incinta Moscheei Albastre au fost mutate aici.

Exponatele alcatuiesc cea mai bogata colectie de covoare din lume, alcatuita din donatii oferite de moschei, temple si complexe islamice. Colectia reuneste 806 covoare, dintre care 394 istorice, din Caucaz si Anatolia, tesute in secolele 14-20. Covoarele sunt expuse in trei incaperi care si-au pastrat aspectul destinatiei lor initiale, fie bucatarie, fie camara, fie sala de servit masa, etc.

Prima galerie contine cele mai vechi exponate, covoare din Anatolia din secolele 14-15 si piesele cele mai deteriorate si este gazduita in ceea ce a fost initial sala de mese, in timp ce bucataria gazduieste cea de-a doua galerie cu covoare din Anatolia centrala si de est, pastrand in acelasi timp o parte din caracteristicile sale originale. Cea de-a treia si cea mai buna galerie contine covoare manuale de Usak si covoare de rugaciune, in interiorul a ceea ce a fost odata o brutarie. Portalul de la intrarea in curtea imaretului, construit in stil baroc, este decorat cu caligrafia lui Bashir Agha si versetele lui Nimetullah Bey.

Program

  • Marti-duminica: 8:00 – 16:00
  • Luni: inchis

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Covoarelor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.