Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures din Baba, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baba, Romania precum: adresa Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures, cum ajung la Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures, program Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures, preturi Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures, poze Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures, localizare pe harta Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures si alte detalii Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures.

  • Locatie: Baba, Maramures, Romania

Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures si Casa Memoriala Elie Wiesel si-au deschis portile in augus 2002, in prezenta cunoscutul romancier, dramaturg, eseist si memorialist Elie Wisel si a presedintelui Romaniei, de la acea data, impreuna cu numerosi oficiali locali si nationali.

Aceste muzee sunt adapostite in casa in care Elie Wiesel si-a petrecut primii 15 ani din viata. In anul 1944 acesta, impreuna cu familia sa si cu alti 30000 de evrei maramureseni, au fost deportati de catre regimul Hortyst, in lagarele de concentrare de la Auschwitz, Birkenau, Buchewald si altele.

Reusind sa supravietuiasca Holocaustului acesta s-a indreptat spre Franta, unde a inceput sa studieze filozofia la Sorbona. Dupa colaborari la cateva ziare si publicarea unor carti cu tiraj redus, acesta se muta in anul 1955 la New York City, unde va cunoaste succesul si recunoasterea binemeritata.

Datorita scrierilor sale, al luptei impotriva violentei, represiunii si a rasismului, Elie Wiesel a fost intitulat Doctor Honoris Cauza de catre 55 de universitati din intreaga lume, a fost premiat cu Premiul Nobel pentru Pace in 1986, cu Premiul Medicis in 1968, pentru lucrarea “Cersetorul din Ierusalim”, cu Premiul International al Pacii in 1983, pentru “Testamentul unui poet evreu asasinat” si “Cuvintele unui strain” si medaliat cu Medalia Congresului American.

De Elie Wiesel ne aduc aminte primele incaperi din casa sa parinteasca, in care s-a recreat atmosfera unei locuinte tipice evreiesti, in care au fost presarate imagini cu cele mai importante evenimente din viata scriitorului si citate din cele mai importante lucrari ale sale.

In celelalte incaperi s-au amenjat expozitii care sa informeze publicul vizitator despre viata evreilor din maramureseni, inainte si de dupa Holocaust.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baba, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Culturii Evreiesti din Maramures?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.