Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Dantelei din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Muzeul Dantelei, cum ajung la Muzeul Dantelei, program Muzeul Dantelei, preturi Muzeul Dantelei, poze Muzeul Dantelei, localizare pe harta Muzeul Dantelei si alte detalii Muzeul Dantelei.

Muzeul dantelei este situat in palatul ‘Podesta de Torcello’, sediul istoric al reputatei Scoli de Dantela din Burano, situat in Piata B. Galuppi. Muzeul dantelei din Burano expune colectii de broderii rare si dantele, insotite de o fisa documentara care prezinta evolutia acestui mestesug care s-a dezvoltat intre secolele 16-20, mestesug ridicat la rang de arta, fapt ce face ca muzeul sa reprezinte un obiectiv turistic notabil din Burano si pentru cei ce viziteaza Venetia.

Insula Burano este cunoscuta de multa vreme pentru productia sa de dantela, ocupatie seculara a femeilor de pe insula. Prima dantela dateaza din anii 1500 iar lucrarea a fost realizata, initial, folosind un ac si ata fara sprijinul unui suport de panza. Aceasta a fost realizata prin tehnica ‘Punto din aria’ si cu ea au fost executate desene geometrice, flori, animale, suluri si frunze.

Din anul 1600 a inceput sa se coasa folosind rozete de cusaturi, lucrandu-se cu flori mici si care arboreaza ‘controtagliato’, punct folosit pentru suluri mari, in relief, in ‘cordature’ limita. Aceste broderii s-au raspandit rapid in Europa, dantela de Burano rivalizand cu finetea dantelelor din Franta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Dantelei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Dantele in varf de ac,create cu migala de buraneze,mestesug ridicat la rang de arta,au facut celebra Insula Burano.Aici,pe insula ,dantela are dedicat un muzeu adapostit intr un palat al fostelor notabilitati locale.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.