Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora din Baile Govora, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Govora, Romania precum: adresa Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora, cum ajung la Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora, program Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora, preturi Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora, poze Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora, localizare pe harta Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora si alte detalii Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora.

  • Locatie: Baile Govora, Valcea, Romania

Muzeul de arheologie si arta religioasa Gheorghe Petre Govora (Baile Govora) a fost infiintat in anul 1073 si prezinta Colectia de arheologie carte si arta veche romaneasca a preotului Gheorghe Petre – Govora, o personalitate a locului, care a colectionat obiecte de arta mai bine de trei decenii.

La parterul cladirii este prezentata arheologia, iar la etaj este expusa colectia de carte veche romaneasca, icoane pictate pe lemn si sticla din secolele XVII-XIX si obiecte de arta crestina.

Colectia de arheologie contine peste 4000 de piese, incepand cu perioada preglaciara reprezentata prin exponate fosile de mamut, ursus arctes si ursus spaeleos din paleoliticul superior, epoca neolitica, perioada de tranzitie spre bronz, inceputul si epoca bronzului clasic, prima si a doua epoca a fierului, precum si un bogat material arheologic ce documenteaza formarea, continuitatea si prezente poporului roman in hotarele lui firesti.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Govora, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa Gheorghe Petre Govora?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.