Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Arta a Lemnului din Campulung Moldovenesc, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campulung Moldovenesc, Romania precum: adresa Muzeul de Arta a Lemnului, cum ajung la Muzeul de Arta a Lemnului, program Muzeul de Arta a Lemnului, preturi Muzeul de Arta a Lemnului, poze Muzeul de Arta a Lemnului, localizare pe harta Muzeul de Arta a Lemnului si alte detalii Muzeul de Arta a Lemnului.

  • Locatie: Campulung Moldovenesc, Suceava, Romania

Muzeul de Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc a fost infiintat initial ca un Muzeul de Etnografie si Stiintele Naturii, fiind reprofilat in 1967. Este unic in tara prin denumire si printre putinele din Europa, impresionand atat prin tematica, cat si prin exponatele inedite.

Este situat pe str. Calea Transilvaniei, Nr.10.

Gratian Jucan spunea despre Campulung Moldovenesc: “Straveche vatra romaneasca de datini si virtuti, orasul de sub muntele Rarău are o personalitate specifica, atat prin asezarea geografica, prin trecutul istoric, cat si prin profilul spiritual al oamenilor, prin port si obiceiuri. Oamenii locului, de o proverbiala omenie, au ceva din taria munţilor.”

Muzeul cuprinde un patrimoniu bogat, peste 15.000 de piese din lemn, avand la baza colectiile etnografice alcatuite de Ion Stefureac si Constantin Braescu.

Colectia muzeala exprima universul vietii taranesti din zona Sucevei, ridicand stravechiul mestesug al prelucrarii lemnului la nivel de arta.

Expozitiile sunt dispuse in 20 de sali din care, doua dintre ele sunt temporare.

Piesele expuse aici dateaza din secolele XVIII-XX si sunt insotite de harti, desene, fotografii si planse ce indica traditia mesterilor in prelucrarea lemnului.

Daca doriti sa vizitati Muzeul de Arta Lemnului sau alte obiective din zona, aici gasiti oferte de cazare: Cazare Campulung Moldovenesc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campulung Moldovenesc, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Arta a Lemnului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Campulung Moldovenesc