Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Arta din Oltenita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Oltenita, Romania precum: adresa Muzeul de Arta, cum ajung la Muzeul de Arta, program Muzeul de Arta, preturi Muzeul de Arta, poze Muzeul de Arta, localizare pe harta Muzeul de Arta si alte detalii Muzeul de Arta.

  • Locatie: Oltenita, Calarasi, Romania

Muzeul de Arta din Oltenita a fost deschis in anul 2001. Pana in prezent muzeul este unic in tara, deoarece este amenajat intr-un spatiu neconventional, si anume o constructie destinata special pentu redistribuirea apei potabile locuitorilor orasului.

Timp de 50 de ani Turnul de Apa si-a facut datoria cu prisosinta, apoi a fost o carciuma renumita ca in final sa fie abandonat de tot.

Cu timpul acesta a fost amenajat si timp de 2 ani a functionat ca o galerie de arta. In anul 2003, Muzeul de Arta si-a alcatuit un patrimoniu modest, insa sunt cateva exponate care ar putea sa faca parte din patrimoniul cultural national.

In anul 1999, un profesor de desen, originar din satul Valea Popii, a oferit Muzeului din Oltenita spre achizitie mai multe realizari artistice ale sculptorului-medalist Gheorghe Stanescu.

Sunt garantii ca in viitorul apropiat patrimoniul Muzeului de Arta se va imbogati prin achizitii sau donatii.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Oltenita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Arta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.