Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga din Valenii de Munte, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Valenii de Munte, Romania precum: adresa Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga, cum ajung la Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga, program Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga, preturi Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga, poze Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga, localizare pe harta Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga si alte detalii Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga.

  • Locatie: Valenii de Munte, Prahova, Romania

Situat pe strada George Enescu din Valenii de Munte, muzeul face parte din Complexul Muzeal Valenii de Munte, alaturi de Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajenului si Muzeul de Stiinte Naturale "Cultura Prunului&quot.

In cladirea in care functioneaza azi muzeul, fiinta Scoala de Misionare Nationale Regina Maria, asezamant cultural constituit de Nicolae Iorga la data de 19 august 1922. Tinerele ce studiau aici erau pregatite pentru cariera de invatatoare.

Muzeul de arta religioasa cuprinde piese valoroase, printre care se numara: icoane pe lemn din secolele XVIII-XIX, o icoana pe panza, adusa din Ierusalim, sfesnice din argint si alama, cruci din lemn si metal, vesminte preotesti, potire din argint, calimari de brau, carti bisericesti vechi, scoarte din lana, candele etc.

Intr-o sala a muzeului este valorificat patrimoniul de cult ce apartine manastirii din Valenii de Munte.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Valenii de Munte, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Valenii de Munte