Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Arta Turca si Islamica din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Muzeul de Arta Turca si Islamica, cum ajung la Muzeul de Arta Turca si Islamica, program Muzeul de Arta Turca si Islamica, preturi Muzeul de Arta Turca si Islamica, poze Muzeul de Arta Turca si Islamica, localizare pe harta Muzeul de Arta Turca si Islamica si alte detalii Muzeul de Arta Turca si Islamica.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Atmeydanı Caddesi 46 Sultanahmet
  • Transport - tramvai: Sultanahmet
  • Website: www.tiem.gov.tr
  • Pret: intrare TL10
  • Program: 9am-6.30pm Mar-Dum Apr-Oct, 9am-4.30pm Noi-Mar

Muzeul de Arta Turca si Islamica din Istanbul se afla situat in Piata Sultanahmet si este gazduit de Palatul lui Ibrahim Pasa, daruit Marelui Vizir in anul 1520 de catre Suleyman Magnificul. Muzeul expune 40.000 de piese de arta turca si islamica, grupate in colectii, aproape din toate perioadele si toate tipurile. Sectiunea de covoare a muzeului este foarte bogata, cu exponate din cele mai vechi, din timpul selgiucizilor, din secolul 15, covoare anatoliene din secolele 15 si 17, covoare iraniene si din Caucaz si covoare ce au impodobit palatul.

O alta colectie este aceea cu obiecte din lemn de Anatolia cu piese din secolele 9-10. Piese din fildes si carapace de broasca testoasa atrag si ele atentia. Pietre de mormant din perioadele Umayyad, Abbasid, Mamluk, Selgiuc, perioada otomana, decorate cu scene de vanatoare, figuri precum Sfinxul, Griphon, Dragon etc. alcatuiesc o alta sectiune a muzeului.

Ceramica islamica si gresia apartinand Principatelor Anatoliei, Perioada selgiucizilor si ornamentele din Palatul Kilicaslan din Konya au un loc dedicat in muzeu. Colectia de sticla expune piese din secolele 9-15. Muzeul mai expune caligrafii si corane, carti, scrieri. Colectia de obiecte din metal (argint, alama, tombac) expune obiecte din secolele 16-19.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Arta Turca si Islamica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.