Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Etnografie din Radauti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Radauti, Romania precum: adresa Muzeul de Etnografie, cum ajung la Muzeul de Etnografie, program Muzeul de Etnografie, preturi Muzeul de Etnografie, poze Muzeul de Etnografie, localizare pe harta Muzeul de Etnografie si alte detalii Muzeul de Etnografie.

  • Locatie: Radauti, Suceava, Romania

Muzeul Etnografic de la Radauti este un muzeu infiintat in 1920 in Radauti. El a fost fondat la initiativa unui grup de intelectuali, initial sub denumirea de “Muzeul de Antichitati si Etnografie”.

In anul 1920 s-a inceput colectarea primelor obiecte pentru dotarea noii unitati muzeale.

Prima expozitie a fost deschisa in 1926 de catre sotii Samuil si Eugenia Ionet si cuprindea o colectie bogata de obiecte aduse de cei doi invatatori din satele Bucovinei. Expozitia a avut loc in locuinta familiei, iar ulterior s-a mutat la scoala unde Samuil Ionet a fost director in anii 1928-1933 (actuala Scoala Generala Nr.4 din Radauti).

Patrimoniul muzeului a ajuns in timp la o colectie impresionanta de aproximativ 8.000 de piese muzeografice, organizate in 13 colectii. Din acestea 1.000 de obiecte sunt expuse in permanenta in 11 colectii, ocupand un spatiu de aproximativ 900 m², iar restul sunt pastrate in 4 depozite.

Muzeul detine impresionante colectii de carti vechi si manuscrise, picturi, icoane, ceramica, obiecte si instrumente muzicale, oua incondeiate, podoabe, tesaturi si piese de port popular specifice zonei Bucovina, precum si o biblioteca cu peste 4.000 de volume.

De o importanta foarte mare si o valoare inestimabila sunt colectiile de tiparituri vechi din care 35 apartin patrimoniului national, fiind scrise in greaca, latina, germana, sau slava veche. Printre cele mai valoroase manuscrise se numara: “Octoih” din 1776 si 1778, “Molitfelnic” din 1815, “Adunarea cazaniilor” din 1793, “Evanghelia” din 1918 sau “Biblia de la Blaj”, tiparita in 1795.

O alta piesa de mare importanta este o icoana care a apartinut domnitorului Alexandru Ioan Cuza si care ilustreaza incoronarea Fecioarei Maria.

Muzeul mai detine o pinacoteca de 3.000 de picturi de sevalet in ulei, icoane din secolele XVIII-XIX, o colectie de 1.000 de obiecte de lemn reprezentand unelte si ustensile casnice sau piese de mobilier, precum si o colectie de peste 1.000 de vesminte populare, datand din perioada primului razboi mondial si a doua jumatate a secolului al XIX-lea.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Radauti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Etnografie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.