Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Etnografie din Sacele, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sacele, Romania precum: adresa Muzeul de Etnografie, cum ajung la Muzeul de Etnografie, program Muzeul de Etnografie, preturi Muzeul de Etnografie, poze Muzeul de Etnografie, localizare pe harta Muzeul de Etnografie si alte detalii Muzeul de Etnografie.

  • Locatie: Sacele, Brasov, Romania

Muzeul de Etnografie din Sacele, in forma actuala, a fost deschis in anul 1970, avand ca profil etnografic specificul pastoral al celor sapte sate sacelene.

Structura tematica a muzeului urmareste desfasurarea activitatilor principale practicate in gospodaria traditionala ilustrand agricultura, populatia ceangaiasca din zona cu precadere, cresterea animalelor, pastoritul transhumant, industria casnica textila si costumul local.

Muzeul de Etnografie este adapostit intr-o cladire monument istoric, atestata documenter in anul 1543, care servise anterior pret de trei secole loc de strangere a dijmelor. In cronicile medievale cladirea apare sub denumirea de Kuria sau Domus Dominorum iar pentru localnici are denumirea de Casa Dijmelor.

De-a lungul timpului cladirea a suferit modificari, aspectul actual datand din anul 1804. In anul 1962 monumentul este preluat de Muzeul din Brasov care organizeaza ulterior prima expozitie permanenta cu profil mixt istorico-etnografic.

Sectiunile in care este organizat muzeul sunt: Omul si pamantul, Pastoritul transhumnat, Lemnul, Industria textila casnica, Teascul de calcat stofa, Portul mocanilor, Portul ceangailor, Casa curata, Marame de borangic din Purcareni.

Adresa: Bulevardul Brasovului nr.153

Program pentru vizitare: marti – duminica 10.00-16.00


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sacele, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Etnografie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.