Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane din Giurgiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Giurgiu, Romania precum: adresa Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane, cum ajung la Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane, program Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane, preturi Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane, poze Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane, localizare pe harta Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane si alte detalii Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane.

  • Locatie: Giurgiu, Giurgiu, Romania

Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane este situat in satul Stoenesti, comuna Floresti-Stoenesti, judetul Giurgiu, pe malul stang al Sabarului, reprezentand o sectie a Muzeului judetean Teohari Antonescu.

Muzeul dispune de colectii valoroase cu privire la viata rurala, etnografia si arta populara de pe meleagurile Vlasiei si Burnasului, Luncii Dunarii, Vaii Mostistei, sesului Baraganului.

Intr-un numar de 13 sali, cu o suprafata totala de circa 600 mp, muzeul prezinta exponate din colectiile de port si tesaturi de interior, ceramica, prelucrarea lemnului si metalelor, ocupatii traditionale, industria casnica.

Cladirea muzeului reprezinta un monument de arhitectura brancoveneasca, construit intre anii 1710-1715 de catre Gavril Druganescu, fost mare vornic de Targoviste, in partea de sat a Stoenestilor numita Druganesti.

Conacul a fost supus unor repetate restaurari, cu modificari evidente in stilul arhitectural, cand la corpul central a mai fost adaugata o aripa in partea de vest. Restaurari masive au fost facute in anii 1965 – 1967.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Giurgiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.