Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus din Sibiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sibiu, Romania precum: adresa Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus, cum ajung la Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus, program Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus, preturi Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus, poze Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus, localizare pe harta Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus si alte detalii Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus.

  • Locatie: Sibiu, Sibiu, Romania

Proiectul de infiintare a Muzeului de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus a debutat la 1 iulie 1997.

Institutia poarta numele unui scriitor sas din Transilvania, Emil Sigerus (1854 – 1947), pasionat colectionar, istoric si etnograf.

Muzeul este situat in Piata Mica nr. 21 din localitatea Sibiu si este parte integrala a Complexului Muzeal Astra.

Colectia adaposteste 8.900 de piese, structurate in trei sectiuni:

•port – textile, broderii (4.500 de piese din sec. XVII – XX)

•mobilier pictat (formata din 357 de piese si lemn marunt – 186 piese: lazi de zestre, scaune, mese, dulapuri, paturi, datate din sec. XV – XX)

•ceramica (cuprinde 4.000 de piese din sec. XVIIXIX, din cele mai importante centre sasesti maghiare din Transilvania)

Printre exponate se mai numara: textilele decorative (stergarele de parada, stergarele de soba, fetele de masa si capataiele de perna, cuverturile de pat, paretarele etc.). Acestea au fost folosite pentru impodobirea gospodariilor taranesti, majoritatea provenind din zona Sibiului si a Bistritei.

Din anul 2007, sediul muzeului functioneaza in incinta unei cladirii ce dateaza din anul 1370, denumita Casa Artelor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sibiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Muzeul este de-a dreptul spectaculos si prezinta costumele populare ale sasilor alte obiecte dar colecti ce ami mare este de layi traditionale sasesti cu diferite destinatii frumos ciplite si desenate/ pictate!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.