Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Etnografie si Folclor din Pucioasa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pucioasa, Romania precum: adresa Muzeul de Etnografie si Folclor, cum ajung la Muzeul de Etnografie si Folclor, program Muzeul de Etnografie si Folclor, preturi Muzeul de Etnografie si Folclor, poze Muzeul de Etnografie si Folclor, localizare pe harta Muzeul de Etnografie si Folclor si alte detalii Muzeul de Etnografie si Folclor.

  • Locatie: Pucioasa, Dambovita, Romania

Muzeul de etnografie si folclor din Pucioasa este situat in centrul orasului si este adapostit de casa Dobrescu. Exponatele ilustreaza mestesugurile din satele din partea de nord a judetului Dambovita. Muzeul a fost infiintat in anul 1976 si reameajat in anul 2002 si gazduieste o expozitie permanenta de etnografie si arta populara.

La parter, in primele doua camere sunt expuse obiecte vestimentare: sarici, costume barbatesti si femeiesti. Intr-o alta sala de la parter sunt expuse documente care ilustreaza istoria scrisa a comunitatii: acte de proprietate si donatie, foi de zestre, zapisuri, brevete, carti postale si fotografii. In alte sali sunt expuse instrumente si unelte traditionale alaturi de inventar casnic folosit in bucatarie si la tesut alaturi de textile taranesti: stergare, covoare, fete de masa, fete de perna. La etaj se gasesc amenajate doua interioare unul de sat traditional si unul de oras din secolul al 19-lea. O alta sala de la etaj este dedicata costumului popular.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pucioasa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Etnografie si Folclor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.