Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Etnografie si Istorie din Viseu de Sus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viseu de Sus, Romania precum: adresa Muzeul de Etnografie si Istorie, cum ajung la Muzeul de Etnografie si Istorie, program Muzeul de Etnografie si Istorie, preturi Muzeul de Etnografie si Istorie, poze Muzeul de Etnografie si Istorie, localizare pe harta Muzeul de Etnografie si Istorie si alte detalii Muzeul de Etnografie si Istorie.

  • Locatie: Viseu de Sus, Maramures, Romania

Situat in localitatea Viseul de Sus, Muzeul de Istorie si Etnografie a fost construit in preajma anului 1970, de catre niste etnici germani care au locuit aici. In timp, constructia a suferit unele transformari, urmand ca in anul 2001 sa fie reamenajat si sa i se adauge inca un nivel.

Muzeul este structurat in doua sectiuni, una dedicata exponatelor cu caracter istoric, pe o suprafata de 40 mp si o sala de 70 mp ce serveste expozitiei de etnografie. Acestor sectii principale li se adauga o sala de 20 mp dedicata obiectelor de cult si o terasa de aproximativ 30 mp pentru expunerea obiectelor muzeale de dimensiuni mai mari.

Muzeul contine piese valoroase, semnificative pentru istoria tarii noastre. Sectia de istorie cuprinde obiecte si ilustratii (reproduceri de documente, fotografii), dispuse in cinci vitrine si pe noua panouri de sticla ce infatiseaza o sinteza a istoriei locale.

Institutia este deschisa publicului, asteptand turisti din toata tara care doresc sa descopere istoria poporului roman intr-o maniera unica.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viseu de Sus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Etnografie si Istorie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.