Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Istorie a Artei din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Muzeul de Istorie a Artei, cum ajung la Muzeul de Istorie a Artei, program Muzeul de Istorie a Artei, preturi Muzeul de Istorie a Artei, poze Muzeul de Istorie a Artei, localizare pe harta Muzeul de Istorie a Artei si alte detalii Muzeul de Istorie a Artei.

  • Locatie: Viena, Austria
  • Adresa: Burgring 5 01
  • Website: www.khm.at
  • Pret: adult/copil €12/gratuit
  • Program: 10am-6pm Mar-Dum, 10am-9pm Joi

Muzeul de Istorie a Artei (Kunsthistorisches Museum) cu a sa cupola imensa incoronata cu o statuie din bronz a Atenei, gazduieste una din cele mai importante colectii de arta din lume. Muzeul a fost restaurat la inceputul anilor 90. In a doua jumatate a secolului 19 s-a realizat ca Viena nu are un echivalent pentru pentru marile galerii de arta ale Londrei si Amsterdamului, din moment ce colectiile imperiale din fostul conac de vara ale printului Eugen de Savoia devenisera mult prea mari pentru acest spatiu.

Karl Hasenauer si Gottfried Semper au fost insarcinati cu elaborarea unor planuri pentru doua muzee splendide: Muzeul de Istorie a Artei si Muzeul de Istorie a Naturii. Intre 1871 si 1891, acestia au ridicat perechea de cladiri de pe partea stanga, respectiv, dreapta, a pietei Maria-Tereza. Desi statul era aproape de faliment, arhitectii au fost instruiti sa nu faca economii, sa foloseasca materiale scumpe si sa angajeze artisti de clasa pentru decorarea interiorului. Printre cei care au lucrat la infrumusetarea interiorului s-au numarat Viktor Tilgner, Hans Makart, Michael Munkacsy, fratii Ernst si Gustav Klimt si Franz Matsch.

Colectiile de arta sunt impartite in opt departamente. Cladirea principala contine Colectia Egipteana-Orientala, Colectia de Antichitati, Colectia de Sculptura si Arta Aplicata, Colectia de Picturi si Colectia de Monede. Celelalte colectii ale muzeului sunt gazduite in alte parti: Tezaurul in Schweizerhof de la Palatul Imperial Hofburg, Colectia de Instrumente Muzicale Vechi, Muzeul Efes si Colectia de Arme se afla in aripa noua (Neuen Burg) a Palatului Hofburg si Muzeul Transportului in Schloss Schonbrunn. Cladirea principala din piata Maria-Tereza are 51 de camere si cele mai bine-cotate colectii sunt Colectia de Pictura si Colectia Egipteana-Orientala. In muzeu se mai gaseste si una din cele mai mari colectii de tapiserii renascentiste, precum si sute de potrete din Evul Mediu pana in secolul 19, completate cu informatii despre costume si textile.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Istorie a Artei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.