Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Istorie a Judetului Valcea din Ramnicu Valcea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ramnicu Valcea, Romania precum: adresa Muzeul de Istorie a Judetului Valcea, cum ajung la Muzeul de Istorie a Judetului Valcea, program Muzeul de Istorie a Judetului Valcea, preturi Muzeul de Istorie a Judetului Valcea, poze Muzeul de Istorie a Judetului Valcea, localizare pe harta Muzeul de Istorie a Judetului Valcea si alte detalii Muzeul de Istorie a Judetului Valcea.

  • Locatie: Ramnicu Valcea, Valcea, Romania

Muzeul de Istorie a Judetului Valcea se afla in cladirea fostei „Scoli cu ceas”, unul dintre simbolurile orasului si prezinta colectii de pe Valea Oltului din perioada antica si pana in prezent.

Vizitatorii pot vedea situri arheologice reconstituite, tezaurul de monede imperiale din argint care a fost descoperit la Paduretu (Babeni), evolutia obstilor de mosneni si a satelor aservite, prin procesul de constituire al marilor familii de dregatori si prin aparitia habitatului citadin ramnicean, tezaure monetare din secolul al XVI-lea.

La mare pret sunt si obiectele de arta din secolele XVI-XVII, realizate la Brasov sau provenind din comertul de tranzit care au fost expuse in doua interioare: unul taranesc si unul boieresc

Din timpul revolutiilor de la 1821 si 1848 sunt pastrate documente, cromolitografii si arme. Mai sunt expuse manuale scolare, obiecte memoriale, portretele unor reprezentative personalitati valcene: Anton Pann, Petrache Poienaru, Dimitrie Draghicescu, Gib Mihaescu, Cecilia Cutescu-Stork.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ramnicu Valcea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Istorie a Judetului Valcea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Nu impresioneaza prea mult acest muzeu, dar are o sobrietate si o finete aparte. Specific al muzeelor pozitionate in orase.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.