Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti din Ploiesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ploiesti, Romania precum: adresa Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti, cum ajung la Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti, program Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti, preturi Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti, poze Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti, localizare pe harta Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti si alte detalii Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti.

  • Locatie: Ploiesti, Prahova, Romania

Muzeul de Istorie si Arheologie din Ploiesti a fost amenajat in fostul gimnaziu de baieti "Sfantul Petru si Pavel&quot, o cladire impresionanta, adevarat monument arhitectural, a carui piatra de temelie a fost pusa la data de 31 mai 1865, in timpul domniei lui Al. I. Cuza.

Actuala expozitie a fost inaugurata la data de 1 septembrie 1975 si prezinta exponate reprezentative pentru istoria nationala, marturii autentice ale vietii oamenilor de-a lungul secolelor de pe Valea Prahovei.

Muzeul a fost nevoit sa isi inchida portile dupa cutremurele din 1977 si 1980, aflandu-se in reparatii pana in anul 1995. Astazi, expune dovezi ale evolutiei civilizatiei umane de pe meleagurile prahovene, prin cele 150.000 de obiecte continute in patrimoniu. Incaperile muzeului sunt compuse din sala expozitiei permanente, cabinetul de numismatica, cabinetul de medalistica, sala dedicata scriitorului Ioan A. Bassarabescu si lapidariumul. In anul 1997 muzeul s-a imbogatit cu un nou spatiu expozitional, prin intrarea in circuitul de vizitare a salii "Mihai Viteazu si Ploiestii&quot, cu ocazia implinirii a 400 de ani de atestare documentara a orasului Ploiesti. Sala contine vestigii arheologice din Rezervatia Targsor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ploiesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Istorie si Arheologie Ploiesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.