Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Istorie si Arheologie din Tulcea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tulcea, Romania precum: adresa Muzeul de Istorie si Arheologie, cum ajung la Muzeul de Istorie si Arheologie, program Muzeul de Istorie si Arheologie, preturi Muzeul de Istorie si Arheologie, poze Muzeul de Istorie si Arheologie, localizare pe harta Muzeul de Istorie si Arheologie si alte detalii Muzeul de Istorie si Arheologie.

  • Locatie: Tulcea, Tulcea, Romania

Muzeul de Istorie si Arheologie al judetului Tulcea a fost infintat in 1975 in Parcul Monumentului Independentei si face parte dintr-un complex arheologic si istoric, alaturi de ruinele vechiului Aegyssus si de monumentul ridicat in 1899 in cinstea eroilor razboiului de independenta (1877-1878).

Muzeul cuprinde doua pavilioane:

- primul si-a pastrat aspectul inca din 1875 si adaposteste vestigii din epocile greco-romana, romano-bizantina, medievala timpurie si evul mediu dezvoltat

- al doilea a fost reorganizat in 1995 si este rezervat preistoriei si protoistoriei Nordului Dobrogei si expozitiilor temporare.

Exponatele de aici povestesc despre trecutul istoric al Gurii Dunarii din cele mai vechi timpuri si pana in prezent. Patrimoniul arheologic al muzeului cuprinde cca. 90.000 de piese arheologice, numismatice si epigrafice, descoperite in a doua parte a sec. XX in N Dobrogei.

Expozitia permanenta cuprinde:

• marturii ale istoriei si civilizatiei Dobrogei din epoca pietrei pana in timpurile moderne; colectii de ceramica, unelte, arme, podoabe, obiecte de cult si numismatica

• Tezaur – patrimoniul arheologic si istoric de exceptie detinut de Muzeul de Istorie si Arheologie

Expozitiile temporare:

• Cultura Cucuteni, de la sapatura la expunere. Santierul arheologic Fulgeris, judetul Bacau- expozitie de fotografii si obiecte .

Proiectii video:

• Cercetari arheologice in judetul Tulcea


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tulcea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Istorie si Arheologie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.