Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Istorie si Etnografie din Bicaz, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bicaz, Romania precum: adresa Muzeul de Istorie si Etnografie, cum ajung la Muzeul de Istorie si Etnografie, program Muzeul de Istorie si Etnografie, preturi Muzeul de Istorie si Etnografie, poze Muzeul de Istorie si Etnografie, localizare pe harta Muzeul de Istorie si Etnografie si alte detalii Muzeul de Istorie si Etnografie.

  • Locatie: Bicaz, Neamt, Romania

Muzeul de Istorie si Etnografie din Bicaz a fost intemeiat in anul 1958 si functioneaza din anul 1966 in cladirea fostului Teatru satesc ’Ion kalinderu", numit in epoca si Teatrul Regal, fiindca aici, la Bicaz, s-a aflat uneori in refugiu, in anii intaiului razboi mondial si familia regala, cu parte din suita, vizionand si spectacole in aceasta sala.

Expozitia de baza a Muzeului de Istorie si Etnografie cuprinde treo spatii distincte. Primul este destinat istoriei Vaii Bistritei, ilustrand participarea locuitorilor la marile evenimente istorice, bisericile medievale, infiintarea Domeniilor Coroanei Bicaz si Borca.

Tot aici se afla acte si documente apartinand inginerului Dimitrie Leonida (1883 – 1965), cel care a proiectat barajul hidroenergetic de la Bicaz si a coordonat executia lucrarilor.

Al doilea spatiu prezinta evolutia colectivitatilor umane mai recente si elementele etnografice definitorii pentru zona Vaii Bostritei, cu prezenatrea ocupatiilor de baza ale locuitorilor, dar si a credintelor sau obiceiurilor de Craciun si Anul Nou.

Al treilea sector al muzeului este destinat expozitiilor de arta plastica.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bicaz, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Istorie si Etnografie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

O bucata de colt de rai romanesc si cu asta am spus totul. Nu e lucru mai frumos decat istoria noastra si traditiile noastre.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.