Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Istorie din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Muzeul de Istorie, cum ajung la Muzeul de Istorie, program Muzeul de Istorie, preturi Muzeul de Istorie, poze Muzeul de Istorie, localizare pe harta Muzeul de Istorie si alte detalii Muzeul de Istorie.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Muzeul de Istorie din Targoviste expune artefacte descoperite in timpul sapaturilor arheologice efectuate pe teritoriul si in imprejurimile orasului Targoviste, care au dovedit ca aceasta regiune a fost locuita inca din neolitic. Muzeul expune vestigii ale culturilor de tip Stancevo-Cris, Gumelnita, Cotofeni, din perioada bronzului si din epoca fierului.

In muzeu exista standuri cu podoabe si unelte geto-dacice din vremea regilor Daciei, Burebista si Decebal. Sectorul numismatic expune monede ce dovedesc cuprinderea zonei in aria culturii materiale daco-romane (sec. 1-3) si apoi bizantina (sec. 5-6). In cartierul Suseni din actualul Targoviste s-au descoperit in urma sapaturilor arheologice urme ale unei asezari din secolele 2-5 peste care este suprapusa alta din perioada protoromana din sec. 8-10. Peste acestea, s-a format o asezare rurala in sec. 12-14, din care s-a dezvoltat targul medieval.

Actualul muzeu de istorie a fost deschis vizitatorului in luna septembrie 1986 in cladirea fostului ‘Palat de Justitie’, local care a inceput sa fie construit cu bani obtinuti, asa cum spun documnetele vremii, la 23 februarie 1901, iar in anul urmator constructia in stil neoclasic, era gata. Echilibrul constructiei si sobrietatea volumelor au cerut ca, dupa 1918, sa i se adauge un etaj.

In acest spatiu se afla expozitia de baza a muzeului, care vorbeste vizitatorului despre istoria poporului roman din epoca paleolitica pana la 1918.

Exista aici dovezi materiale si spirituale ale existentei populatiei geto-dacice, ceramica si figurine neolitice, tezaurul de monede din argint thassiene si macedonene din secolele 2 si 1 i. Hr. de la Caprioru, tezaurul de monede dacice de la Adanca, obiecte de podoaba etc. Sunt evidentiate aparitia si formarea statelor feudale romanesti, se realizeaza o scurta incursiune in formarea statului feudal Tara Romaneasca, si se continua cu alegerea Targovistei drept resedinta voievodala, de catre Mircea cel Batran.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Istorie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.