Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures din Abus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Abus, Romania precum: adresa Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures, cum ajung la Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures, program Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures, preturi Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures, poze Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures, localizare pe harta Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures si alte detalii Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures.

  • Locatie: Abus, Mures, Romania

Muzeul de Stiinte ale Naturii din Targu Mures este situat pe strada Horea nr. 24, intr-o cladire construita intre anii 1890-1893 de catre arhitectul Kiss Istvan. A fost construit in stilul neobaroc, avand elemente ale stilului renascentist italian si a fost destinat a fi lacas al Muzeului de Arta Secuiasca. Cladirea adaposteste astazi exponate apartinand tezaurului natural muresan.

Muzeul a fost infiintat la initiava lui Aurel Filimon, in anul 1931, care a propus infiintarea sectiei de stiinte naturale, donandu-si colectia personala de botanica, ce continea peste 3.000 de plante, ce ade entomologie cu 6.600 de insecte, cea de mineralogie, petrografie si paleontologie (peste 4.000 piese).

Din motive neclare, cladirea muzeului a fost folosita drept internat pana in anul 1957, iar ca muzeu in forma initiala functioneaza din anul 1988.

Colectia muzeala cuprinde plante inferioare si superioare, nevertebrate, pasari, oua, mamifere, schelete, trofee, etc, insumand peste 62.000 de piese.

O atractie turistica o reprezinta unul dintre cele mai frumoase trofee de cerb carpatin din lume.

Ultimul etaj este rezervat expozitiilor temporare, de-a lungul timpului aici fiind organizate urmatoarele expozitii: Plantele, izvor de frumusete si sanatate; Din flora si fauna Marii Negre; Plante toxice; Din lumea lichenilor; Ciuperci parazite; Pietre pretioase, istorie legenda si arta; Pietre decorative din Romania si multe altele.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Abus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul de Stiinte ale Naturii Targu Mures?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Imperial Inn
Targu Mures, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Imperial Inn

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.