Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul dell’Opera del Duomo din Pisa, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pisa, Italia precum: adresa Muzeul dell’Opera del Duomo, cum ajung la Muzeul dell’Opera del Duomo, program Muzeul dell’Opera del Duomo, preturi Muzeul dell’Opera del Duomo, poze Muzeul dell’Opera del Duomo, localizare pe harta Muzeul dell’Opera del Duomo si alte detalii Muzeul dell’Opera del Duomo.

  • Locatie: Pisa, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza dei Miracoli
  • Pret: adult/redus €5/2
  • Program: 8am-8pm Apr-Sep, 9am-7pm Oct, 10am-5pm Noi-Feb, 9am-6pm Mar

Museo dell’Opera del Duomo din Pisa este situat in Piazza del Duomo, in cladirea ce dateaza din secolul al 13-lea, in care a functionat un seminar, Academia de arte frumoase si o manastire. Muzeul a fost deschis in anul 1986 pentru a gazdui comorile catedralei, cimitirului monumental, baptisteriului si campanilei, ramasite scoase din monumentele sacre, cu ocazia restaurarilor si conservarilor.

Muzeul are 23 de sali de expozitie si a luat numele de la organismul care administreaza complexul monumental, adica Opera del Duomo din Pisa. Printre sculpturi sunt opere remarcabile de Tino di Camaino si Giovanni Pisano, inclusiv Fecioara cu Pruncul in fildes, sculptat de catre Giovanni Pisano in anul 1300, pentru altarul ridicat in Catedrala.

In salile Trezoreriei exista multe relicve din secolele 17 si 18, si chiar unele medievale, salvate de la incendiu. Sunt expuse in muzeu picturi din secolele 15-17, o serie de intarsii de lemn de la vechea absida a corului, o colectie de vesminte si alte relicve etrusce, romanice si egiptene. Acestea au fost colectate in secolul al 19-lea de catre Carlo Lasinio, curator al cimitirului, care este astazi amenajat ca un muzeu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pisa, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul dell'Opera del Duomo?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.