Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Etnografic din Rimetea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rimetea, Romania precum: adresa Muzeul Etnografic, cum ajung la Muzeul Etnografic, program Muzeul Etnografic, preturi Muzeul Etnografic, poze Muzeul Etnografic, localizare pe harta Muzeul Etnografic si alte detalii Muzeul Etnografic.

  • Locatie: Rimetea, Alba, Romania

Muzeul Etnografic Rimetea, judetul Alba, a fost infiintat in anul 1952 si detine o impresionanta colectie de obiecte muzeistice, peste 2500 de piese, etalate in cinci sali din cladirea Consiliului Local.

Prin afisarea obiectelor, sunt prezentate vechile ocupatii ale locuitorilor din zona, precum unelte de prelucrare a fierului si produse mestesugaresti, mobilier pictat, traditional, obiecte deosebite de port popular, obiecte si unelte folosite in minerit, in topitorii si in prelucrarea fierului, semifabricatul de baza “pita de fier”, produsul cuptoarelor de topit, precum si tesaturi si cusaturi de impodobit interioare.

Portul cel mai frumos prezentat si cel mai impodobit este este cel al miresei, care este considerat ca unul dintre cele mai frumoase dintre porturile populare maghiare. Din pacate, astazi portul acesta nu mai este viu, nu se mai confectioneaza, ca in alte regiuni. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rimetea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Etnografic?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.