Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Fado din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Muzeul Fado, cum ajung la Muzeul Fado, program Muzeul Fado, preturi Muzeul Fado, poze Muzeul Fado, localizare pe harta Muzeul Fado si alte detalii Muzeul Fado.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia
  • Adresa: Largo do Chafariz de Dentro
  • Website: www.museudofado.egeac.pt
  • Telefon: 218 823 470
  • Pret: adult/redus €2.50/1.25
  • Program: 10am-6pm Mar-Dum
  • Transport - autobuz: 28, 735, 794, 745, 759, 790
  • Transport - metrou: Santa Apolónia

Muzeul Fado este un muzeu inchinat muzicii, realizat in colaborare cu Institutul de Etnomusicologia a Universitatii Nova, deschis publicului in anul 1998, care explica evolutia muzicala din Portugalia cu prezentari audiovizuale, panouri de informare multilingve si arhive muzicale. De atunci, acesta a adunat un corp unic de colectii: periodice, poze, postere, partituri muzicale, instrumente muzicale, fonograme, haine si elemente de recuzita, trofee, medalii, documente profesionale, contracte, licente si multe alte marturii.

Acesta prezinta influenta culturala si sociala a Fado, de la originile sale, de la utilizarea sa in cinema prin impactul cenzurii in secolul 20. Aceasta explica dezvoltarea tehnica si istorica a chitarei portugheze si asa-numitului “Fado Casele”, ambianta Casei Fado, precum si portretul biografic si artistic a sute de personalitati Fado, cum ar fi renumitele cantarete Fado Amália Rodrigues si Mariza.

Un ghid audio multilingv insoteste un tur al muzeului. Exista in muzeu o sectiune multimedia cu inregistrari si informatii biografice ale tuturor marilor personalitati Fado, de la cantareti la compozitori. Cei interesati in a face cercetare pe aceasta tema pot face o programare pentru a verifica centrul de documentare, disponibil de luni pana vineri, 14.30 – 18.00.

Muzeul Fado din Lisabona dispune de o cafenea si un restaurant cu spectacole live, precum si un magazin cu o buna selectie de inregistrari.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Fado?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.