Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Fagaras din Fagaras, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Fagaras, Romania precum: adresa Muzeul Fagaras, cum ajung la Muzeul Fagaras, program Muzeul Fagaras, preturi Muzeul Fagaras, poze Muzeul Fagaras, localizare pe harta Muzeul Fagaras si alte detalii Muzeul Fagaras.

  • Locatie: Fagaras, Brasov, Romania

Muzeul Tarii Fagarasului “Valer Literat” este muzeul unei intinse zone istorice si etnografice, al unei bogatii de documente si marturii despre locuitorii Tarii Fagarasului.

Muzeul a fost infiintat in anul 1923 pe baza colectiei etnografice a profesorului Valeriu Literat (1885-1972), reprezentant de frunte al vietii culturale din orasul Fagaras, din perioada interbelica. La inceput muzeul din Fagaras a functionat sub egida “ASTREI” si in custodia colectionarului, pana in 1951, cand i-a fost atribuit un sediu stabil si a primit statutul de istitutie de stat.

De profil mixt (istorie, etnografie si arta), Muzeul Tarii Fagarasului “Valer Literat” cuprinde in patrimoniul sau o mare varietate de colectii, precum cele de: arheologie, arme, numismatica, cahle, carte romaneasca, documente, lapidarium, glajarie, arta decorativa si plastica, ceramica populara, port popular, tesaturi, obiceiuri, icoane pe sticla, oua incondeiate, arta lemnului, lemn-os-fier, mestesuguri, s.a.

Expozitia de baza reprezinta evolutia civilizatiei Tarii Fagarasului intr-o insusire de documente si evenimente semnificative.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Fagaras, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Fagaras?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Muzeul Tarii Fagarasului este un muzeul cu multiple componente olarit, pictura, statui, incaperi cu icoane dormitoare de printi si printese…senzational!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.