Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Gheorghe Petrascu din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Muzeul Gheorghe Petrascu, cum ajung la Muzeul Gheorghe Petrascu, program Muzeul Gheorghe Petrascu, preturi Muzeul Gheorghe Petrascu, poze Muzeul Gheorghe Petrascu, localizare pe harta Muzeul Gheorghe Petrascu si alte detalii Muzeul Gheorghe Petrascu.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania
  • Adresa: strada Baratiei, nr 24
  • Program: Mar-Dum 08:00-18:30
  • Pret: bilet intreg 7 lei; redus 3,5 lei

Muzeul Gheorghe Petrascu din Targoviste este instalat in casa construita de artist, in care a avut atelier, aflata pe strada Baratiei, nr 24, in apropierea Curtii Domnesti. Muzeul a fost inaugurat la data de 12 aprilie 1970 si expune vizitatorului ambientul in care a trait si creat marele pictor in perioada 1924-1942, o expozitie permanenta cu lucrari ale artistului nascut la Tecuci, in anul 1872.

Lucrarile sale prezinta peisaje autohtone (lunca Siretului, Dobrogea, Nicoresti (aici a avut un atelier distrus in razboiul din 1917), Agapia etc.) si strainatate: Egipt (1906), Italia, Spania, Balcic. In anul 1914, Petrascu picteaza la manastirea Viforata. In muzeu descoperim si gravuri executate de artist in perioada 1930-1940.

Pe langa peisaje si grafica, fondul de 51 de exponate este alcatuit din portrete, naturi statice si compozitii cu interioare, lucrari de mare originalitate, creatoare de curent artistic, care au facut ca Gheorghe Petrascu sa fie primul pictor membru al Academiei Romane.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Gheorghe Petrascu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.