Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Graniceresc din Nasaud, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Nasaud, Romania precum: adresa Muzeul Graniceresc, cum ajung la Muzeul Graniceresc, program Muzeul Graniceresc, preturi Muzeul Graniceresc, poze Muzeul Graniceresc, localizare pe harta Muzeul Graniceresc si alte detalii Muzeul Graniceresc.

  • Locatie: Nasaud, Bistrita-Nasaud, Romania

Muzeul Graniceresc Nasaud se afla pe bulevardul Granicerilor nr. 19 si face parte din lista monumentelor istorice din judetul Nasaud.

Muzeul a fost infiintat din initiativa unor intelectuali nasaudeni si are la baza colectiile lui Iuliu Moisil, Iulian Martian si Virgil Sotropa.

In anul 1946, muzeul a fost reorganizat si mutat in cazarma Svarda, unde se gaseste si astazi.

Muzeul cuprinde doua sectii: una de arta populara si etnografie, ce detine unelte si piese de port specifice Vaii Somesului Mare si o sectie legata de personalitati din teritoriul graniceresc nasaudean.

Se mai gasesc valori medalistice donate de Iuliu Moisil, plante clasificate de catre A.P. Alexi si de Florian Porcius, pictura de Sever Muresanu, pictura veche romaneasca (sec. XVIII-XIX), piese arheologice din descoperiri intamplatoare si sistematice.

In curtea Muzeului se afla bustul lui Vasile Nascu realizat de Corneliu Medrea, monument istoric de grupa A (interes national).

Program de vizitare: vara: 8 – 18; iarna: 8 – 16.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Nasaud, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Graniceresc?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

Un muzeu care m-a fascinat în totalitate, iar ghidul bine pregătit şi documentat a reuşit să mă acapareze pentru 2 h 45’ şi să-mi prezinte acest muzeu spectaculos, în totalitate.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.