Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic din Baia Mare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia Mare, Romania precum: adresa Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic, cum ajung la Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic, program Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic, preturi Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic, poze Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic, localizare pe harta Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic si alte detalii Muzeul Judetean de Arta – Centrul Artistic.

  • Locatie: Baia Mare, Maramures, Romania

Situat pe strada 1 Mai nr. 8 din Baia Mare, Muzeul Judetean de Arta este o emanatie a Centrului Artistic. Este o constructie masiva, din secolul al XVIII-lea, fiind formata din 5 sali in care sunt expuse piese valoroase.

Colectia numara peste 3.300 de piese ce ilustreaza arta europeana din secolele XVIII-XX precum si arta moderna romaneasca. Ceea ce il evidentiaza pe plan national si continental sunt cele peste 250 de lucrari semnate de 90 de plasticieni care au activat in Centrul Artistic Baia Mare din 1826 pana in prezent.

Prima sala este consacrata icoanelor realizate in principal de Radu Munteanu ("Sfanta Parascheva&quot), iar celelalte patru sali sunt dedicate Scolii de la Nagybanya.

Peisajele luminoase de Simon Hollosy ("In gradina&quot), "Spalatoreasa&quot de Janos Thorma (1870-1937), o superb &quotMoara Veche7quot de Jeno Maticska (1885-1906), 7quot;Vedere din Baia Mare&quot de Valer Ferenczy (1885-1958), precum si alte picturi deosebite impodobesc peretii muzeului.

Lucrarile de constructie a muzeului au fost demarate in anul 1748 cand au fost realizate doar subsolul si parterul muzeului, supraetajarea fiind realizata in secolul al XIX-lea. Sala dinspre Scoala Generala nr. 1 a fost executata la mijlocul secolului al XX-lea. Majoritatea incaperilor muzeului de la subsol si parter sunt boltite, iar incaperile de la parter au profil si ornament stuco la tavan, caracteristic barocului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia Mare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Judetean de Arta - Centrul Artistic?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Vlad
Baia Sprie, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Vlad

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.