Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes din Caransebes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caransebes, Romania precum: adresa Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, cum ajung la Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, program Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, preturi Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, poze Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, localizare pe harta Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes si alte detalii Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes.

  • Locatie: Caransebes, Caras-Severin, Romania

Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes se afla pe strada General Dragalina nr.2, Caransebes, judetul Caras-Severin si a fost infiintat in anul 1952, din initiativa Primariei orasului Caransebes, la sugestia academicianului Constantin Daicoviciu, cu denumirea Muzeul Orasenesc.

Cladirea in care este gazduit muzeul este monument istoric si de arhitectura, in stil baroc provincial austriac, construit in anul 1753, in timpul imparatesei Maria Tereza, cu destinatia de cazarma pentru graniceri. In anul 1973 a devenit muzeu de rang judetean.

In cadrul muzeului functioneaza doua subsectii: Arheologie, cuprinde vestigiile romane din incinta Rezervatiei Nationale Tibiscum si Etnografie pe Valea Bistrei.

In prezent muzeul este in renovare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caransebes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.