Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures din Baia Mare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia Mare, Romania precum: adresa Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, cum ajung la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, program Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, preturi Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, poze Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, localizare pe harta Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures si alte detalii Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures.

  • Locatie: Baia Mare, Maramures, Romania

Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie este situat pe strada Monetariei nr. 1 – 3, municipiul Baia Mare si a fost inaugurat in data de 19 iunie 1954.

Institutia ofera posibilitatea de a descoperi aspecte ale trecutului maramuresean, a comunitatilor din fostele “tari” de aici: Maramuresului, Chioarului, Lapusului si Codrului.

Muzeul cuprinde expozitii permanente si temporare, precum si un program de educatie, numit “Muzeul Viu”, adresat in special tinerilor.

Biblioteca muzeului cuprinde un fond documentar si de carte curenta si va sta la dispozitie prin intermediul salii de lectura. Rezultatele cercetarilor arheologice si istorice pot fi cunoscute datorita publicatiei “Marmatia”.

Din anul 1951, institutia a functionat sub titulatura de Muzeul Regional Baia Mare, avand in subordine muzeele raionale din Satu Mare si Sighet (din 1954), precum si muzeul orasenesc Baia Sprie.

Patrimoniul muzeului cuprinde peste 70.000 de piese structurate in colectii de arheologie, istorie, tehnica si biblioteca.

Expozitiile reflecta evolutia istoriei locale incepand cu secolul al XIV-lea, aducand marturii ale existentei umane in zona, inca din preistorie.

Muzeul detine si o colectie impresionanta de arme medievale: palosul orasului, spade, sabii si camasi de zale.

Programul de vizitare este:

luni – joi: 10.00 – 15.30

vineri: 10.00 – 14.00.

http://maramuresmuzeu.ro/mjia/


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia Mare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Vlad
Baia Sprie, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Vlad

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.