Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Judetean Olt din Slatina, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slatina, Romania precum: adresa Muzeul Judetean Olt, cum ajung la Muzeul Judetean Olt, program Muzeul Judetean Olt, preturi Muzeul Judetean Olt, poze Muzeul Judetean Olt, localizare pe harta Muzeul Judetean Olt si alte detalii Muzeul Judetean Olt.

  • Locatie: Slatina, Olt, Romania

Muzeul Judetean Olt se afla in Slatina si a fost infiintat in anul 1951 detinand la inceput o colectie alcatuita din piese, in special paleolitice, descoperite in urma sapaturile arheologice din judet.

Sectia de etnografie a fost infiintata in anul 1970 iar in anul 1975 a inceput formarea patrimoniului de arta plastica.

Muzeul judetean este format din colectii de arheologie, istorie medievala, moderna si contemporana, arta plastica si etnografie. Acestea s-au constituit prin  campaniile de sapaturi arheologice intreprinse din tell-urile neolitice salcuto-gumelnitene din Slatina, Brebeni si Draganesti-Olt, din aşezarea Verbicioara de la Donesti (Vulturesti), din dava de la Sprancenata, din castrul si asezarea civila de la Acidava (Enosesti-Piatra Olt).

Colectiile de arheologie atesta o continuitate de locuire si civilizatie neintrerupta pe Valea Oltului Inferior prin piese care sustin cultura materiala si spirituala preistorica sau veche: ceramica, unelte, creatie plastica.

Obiectele din Evul mediu sunt reprezentate de arme, carte veche, podoabe, numismatica- monede sau tezaure monetare ce confirma o sustinuta activitate comerciala intr-un important loc de vamq ca Slatina.

Epoca moderna si contemporana este reprezentata prin colectii de documente, arme, presa, fotografii de epoca, arta decorativa si evidentiaza rolul asezarii urbane in procese de innoire si afirmare nationala.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slatina, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Judetean Olt?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.