Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Judetean Teohari Antonescu din Giurgiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Giurgiu, Romania precum: adresa Muzeul Judetean Teohari Antonescu, cum ajung la Muzeul Judetean Teohari Antonescu, program Muzeul Judetean Teohari Antonescu, preturi Muzeul Judetean Teohari Antonescu, poze Muzeul Judetean Teohari Antonescu, localizare pe harta Muzeul Judetean Teohari Antonescu si alte detalii Muzeul Judetean Teohari Antonescu.

  • Locatie: Giurgiu, Giurgiu, Romania

Muzeul Judetean Teohari Antonescu este situat pe strada C.D. Gherea 3, localitatea Giurgiu, judetul Giurgiu. A fost infiintat in anul 1934 si functioneaza din 1977 in cladirea fostei Prefecturi Vlasca, ea insasi monument istoric.

Muzeul are cinci sectii: arheologie, etnografie, istorie, istorie memoriala, restaurare-conservare. Sectia de arheologie pune in lumina aproape toate epocile, din Preistorie pana in Evul Mediu.

Patrimoniul sectiei de etnografie provine din satele stravechii zone Vlasca, peste care s-a suprapus actualul judet Giurgiu si contine 1700 de piese.

Sectia de istorie memoriala, un mai vechi deziderat al muzeului, a prins contur in ultimul deceniu, prin fondarea unui patrimoniu de profil si prin conceperea unor sectoare muzeale autonome. Expozitia sectiei de istorie a fost reorganizata in anul 1977, cu ocazia Centenarului Independentei, prezentand momente importante ale razboiului dintre anii 1877-1878.

Muzeul prezinta momente de la infiintarea orasului Giurgiu, perioada luptelor purtate de Mihai Viteazul cu Imperiul Otoman, monumente istorice (manastiri, biserici, edificii laice) dar si unele marturii ale modernitatii (secolele XVIIXVIII) create pana la eliberarea Giurgiului, in urma pacii de la Adrianopole (1829), contributiei localnicilor la evenimentele din anul 1848, la razboiul de independenta din 1877-1878, precum si la primul razboi mondial (1916-1918).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Giurgiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Judetean Teohari Antonescu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.