Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Lalelelor din Amsterdam, Olanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amsterdam, Olanda precum: adresa Muzeul Lalelelor, cum ajung la Muzeul Lalelelor, program Muzeul Lalelelor, preturi Muzeul Lalelelor, poze Muzeul Lalelelor, localizare pe harta Muzeul Lalelelor si alte detalii Muzeul Lalelelor.

  • Locatie: Amsterdam, Noord-Holland, Olanda
  • Adresa: Prinsengracht 112
  • Website: www.amsterdamtulipmuseum.com
  • Telefon: 020 421 00 95
  • Pret: adult/copil €4/2
  • Program: 10am-6pm

Muzeul Lalelelor din Amsterdam a fost fondat si sponzorizat de catre o companie locala de bulbi. Este situat in cartierul Jordaan si urmareste istoria lalelei in Olanda, cu detalii despre ceea ce a fost ‘Mania Lalelelor’ si despre puterea economica fascinanta a florilor in Epoca de Aur a Olandei de la jumatatea secolului 17. Muzeul a fost infiintat pentru a oferi un context istoric pe tot timpul anului pentru festivalurile si targurile de lalele care inca se tin pe tot teritoriul tarii.

Muzeul Lalelelor este unul mic, dar plin de istorie si evenimente interesante. Ofera expozitii istorice despre ‘Mania Lalelelor’, despre cum erau folositi bulbii pe post de mancare in timpul diferitelor razboaie si despre originea florilor din Turcia. Sunt explicate si tehnicile moderne de cultivare si reproducere. Expozitia contine si o colectie de picturi cu lalele ale lui Judith Leyster, o pictorita din secolul 17, colega cu celebrul portretist olandez Frans Hals.

Din magazinul de cadouri al muzeului va puteti procura un suvenir cu ‘tematica’ lalelei, bineinteles. Asadar, in caz ca va aflati in vacanta la Amsterdam, nu ratati o vizita la Muzeul Lalelelor: o portie ieftina si foarte specifica de istorie a Olandei. Muzeul este situat chiar vizavi de Casa Anne Frank.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amsterdam, Olanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Lalelelor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Nici o alta floare nu este la fel de misterioasa si incitanta ca laleaua. O floare simplă și totuși izbitoare din munții înalți din Asia Centrală, laleaua a fost descoperita și adusa acasă de vânătorii de plante ai Imperiului Otoman. A devenit o floare faimoasă și iubită în timpul domniei lui Suleyman Magnificul în secolul al XVI-lea. De acolo, laleaua a început să călătorească în întreaga Europă și în cele din urmă a ajuns în mâinile olandezilor care i-au dat faima la nivel mondial. Laleaua este o floare intrigantă care a inspirat artiști, designeri, pictori și florari.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.