Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Locomotivelor cu Abur din Resita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Resita, Romania precum: adresa Muzeul Locomotivelor cu Abur, cum ajung la Muzeul Locomotivelor cu Abur, program Muzeul Locomotivelor cu Abur, preturi Muzeul Locomotivelor cu Abur, poze Muzeul Locomotivelor cu Abur, localizare pe harta Muzeul Locomotivelor cu Abur si alte detalii Muzeul Locomotivelor cu Abur.

  • Locatie: Resita, Caras-Severin, Romania

Muzeul Locomotivelor cu Abur se afla pe Calea Timisoarei, localitatea Resita, judetul Caras-Severin si cuprinde 16 exponate din diverse epoci de constructie. Cel mai important exponat este locomotiva RESICZA, una dintre cele trei prime locomotive cu aburi construite in spatiul sud-est european, la Resita, in anul 1872. Celelalte doua (Bogsan si Hungaria) au fost casate in anul 1937.

In anul 1961, locomotiva Resicza a fost recuperata de la Campia Turzii unde era garata pe o linie de manevra. Aceasta a fost proiectata de John Haswell (1812 – 1897), originar din Scotia, piesa fiind o locomotiva tender cu doua roti cuplate, lungimea locomotivei fiind de 4,48 metri si greutatea in serviciu, de 11,5 tone.

Piesele prezentate in Muzeul Locomotivelor cu Abur concentreaza istoria de aproape un secol a acestei importante componente a industriei constructoare de masini pe malurile Barzavei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Resita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Locomotivelor cu Abur?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.